BAHAGIAN TERIMAAN, KEWANGAN KORPORAT & KAWALAN KREDIT

1)Bertanggungjawab dalam menguruskan pelaburan Mudharabah (GIA/SIA) dan Kumpulan Wang Pendapatan Universiti.

2) Menguruskan kewangan korporat membabitkan bank dan institusi kewangan (Kad Korporat Platinum CIMB, Mesin ATM, Sistem e-Banker, MIGS, FPX, FOTT, CIT).

3) Menguruskan pengeluaran invois bagi tuntutan sewaan ruang komersil, aktiviti penjanaan hasil Pusat Kecemerlangan, bil utiliti kontraktor projek, bil utiliti rumah kakitangan dan pas pengajian Imigresen bagi pensyarah kontrak luar negeri.

4) Menguruskan kawalan penghutang/kredit bagi kakitangan (Pendahuluan Diri) dan pembekal USIM (sewaan/seminar/utiliti/aktiviti penjanaan).

5) Urusetia kepada Jawatankuasa Kehilangan dan Hapuskira Wang Awam USIM.